Forum używa ciasteczek
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trole?
Hej,
nie chcę się aż tak bardzo narażać Adminowi, ale chyba go upały rozleniwiły, bo rosyjskie trole/ reklamy szaleją na naszym forum... Confused
Pozdrawiam
Henryk
Odpowiedz
Dexter! Miałem właśnie to samo napisać... Angry
Odpowiedz
Już nie, i nie ma co się narażać. Ja nie z tych.
Odpowiedz
Powrócę jeszcze na krótko do tematu; zapobiec się temu (chyba) nie da, no bo w każdym tygodniu coś nowego z tej serii – mnie dziwi coś innego; dlaczego tego rodzaju threads (najczęściej po rosyjsku) są przez kolegów modelarzy i czytelników/ przeglądaczy tego forum otwierane???
Pozdrawiam
Henryk
Odpowiedz
no nie da się, staram się usuwać na bieżąco ale no nie da się siedzieć cały czas na forum
Odpowiedz
A tak sobie pomyślałem (tak - zdarza mi się  Wink ), że to głównie wątek MM 50 lat jest zainfekowany. Czy nie można tego wątku zamknąć? W końcu 50 lat już chyba minęło chociaż rozumiem po co powstał ale jednak wątek wygląda na umierający jak już nie martwy (ostatni post z 2015) nie licząc wątków zakładanych przez boty czy inne trole. Może jak nie zamknąć to chociaż zablokować czasowo? I zastanawiam się czy odsłony tych wątków również nie są trolowate...
Odpowiedz
A ja apeluję jeszcze raz do użytkowników forum; po prostu nie otwierać!!!
Pozdrawiam
Henryk
Odpowiedz
DEXTER!!! Pliiiisss... Sad Już w Nowościach jest śmietnik jakich mało...
Odpowiedz
Posprzątane
Odpowiedz
Dzięki  Smile
Odpowiedz
Trwają prace nad zmianą silnika forum i jestem na ich ukończeniu.
Niebawem pokażę wersję testową Smile mam nadzieję, że się spodoba
Odpowiedz
No dobra niech będzie można zobaczyć już dzisiaj.
https://test.papermodels.eu/
aby się zalogować należy w okienku logowania użyć opcję przypomnij hasło. Niestety haseł nie znam i nie da się tego przenieść.
Odpowiedz
UWAGA jest to testowa wersja i nie należy się do niej przyzwyczajać
Odpowiedz
Człowiek się przyzwyczaił do nowego a tutaj już nowe nowe idzie... I znowu będzie trzeba się przyzwyczajać  Sad Big Grin
Odpowiedz
No niestety. Obecne narzędzie nie jest rozwijane. szukałem podobnego ale no coż. Myślę że będzie lepiej i będą nowe funkcjonalności.
Odpowiedz
Tak jak Lukee pisze, człowiek się przyzwyczajał do nowego wyglądu forum i wydaje się, że to było tak niedawno. A jednak, jeśli dobrze kojarzę, to było na przełomie 2015/16 a więc już blisko dekadę temu czyli dawno. Choć na obecny wygląd było wiele narzekania a nawet odejść, to wielką zaletą stała się możliwość wstawiania galerii nie przez jakieś Fotosiki, Image coś tam,... ale bezpośrednio przez nasze forum z czego korzystali też koledzy np. z Czarnego Forum. 
Dexter, mam nadzieję że zmiana silnika forum spełni Twoją nadzieję, czyli że się spodoba. Z przyzwyczajeniem bywa różnie, jedni szybciej inni niekoniecznie. Oby Ci wyszło dobrze.
Odpowiedz
Pamiętam jak kląłem w duchu na wygląd, ergonomię i w ogóle  Big Grin
A teraz? Teraz wydaje mi się, że jest idealne. Zobaczymy jak będzie z nowym  Cool
Odpowiedz
a kiedy nowe?
Odpowiedz
A czy zapobiegnie to (znacznie zredukuje) produkcję troli? Na innych forach modelarskich nie widzę tego rodzaju aktywności sił nam nieprzychylnych...
Pozdrawiam
Henryk
Odpowiedz
tak zdecydowanie zapobiegnie, problem w tym, że tego silnika nikt nie wspiera już od dawna, więc wszelkie dziury są i muszę ręcznie z tym walczyć.
No niestety tak się dzieje.
W nowym systemie będzie filtr który będzie wyłapywać to na samym początku.

Trole są produkowani i nic nie poradzę na to, ale na pewno będzie tutaj czyściej.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości