Forum używa ciasteczek
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[R/G] AUTOSAN H9-21
Dziś przykleiłem siedzenia i już nie długo będę przykrywał dachem. Postanowiłem się już nie przykładać do szczegółów typu silnik, podwozie itp. Skończe co się da i zabieram się za następny. Czy ktoś sklejał Jelcza OGÓRKA??? Polecacie go bo chcę go nabyć.

Tu kleją się podstawy siedzeń
[Obrazek: f7479797aacccf8dm.jpg]

A tu efekt końcowy

[Obrazek: 4803b8dffd340dfdm.jpg] [Obrazek: 9531e3bad2173a30m.jpg]
Odpowiedz
  Hmmm...  - narzekasz na kiepskie spasowanie, niedokładności projektu i takie tam... - nie widać tego w Twoim kartoniaku; chyba nas nabierasz? Albo tak efektywnie z tymi wadami walczysz? Jeżeli tak, to moje gorące uznanie dla Twojej determinacji. Całość prezentuje się jak na razie całkiem przyzwoicie!
                                                                                              Pozdrawiam -                      - ZbiG -
" Lenistwo jest rękojmią zdrowia "
Odpowiedz
Cześć !

Jeśli idzie o Jelcza Ogórka , to tu jest bardzo fajna relacja , i co najważniejsze - skończona.

Odpowiedz
Dziś bawię się z tyłem. Próbowałem trochę zmienić kształt ale wiele nie zdziałałem.
[Obrazek: 042dbe350e492718m.jpg]
A tu wyszło że klapy są za krótkie, więc dorobiłem dzwie belki pośrodku
[Obrazek: b05041e28cb9e0fbm.jpg]
Odpowiedz
BanditC
Pokrywy nie są za krótkie tam poprostu w orginele są takie wielkie szpary Wink
To był oczywiście żart a tak wogóle to życzę wytrwałości i cierpliwości bo ja poważnie zastanawiam się czy wogóle kończyć swoją syrenkę.
Pozdrawiam
Addriano
Odpowiedz
No model może nie bardzo ciężki, ale wymagający. Walcze teraz z kołami. Kleje jedno co jakiś czas. Muszę się zaopatrzeć w cyrkiel tnący bo już nie zniese wycinania kół.
[Obrazek: e576528bb893538am.jpg] [Obrazek: eb5cf81300c2c04em.jpg]
Odpowiedz
Autosan idzie narazie do garażu, wzięło mnie na zabawe z komputerem i próbuje sklecić AUTOSANA A1112T San. Jak dotąd same kufry. Jeśli coś z tego wyjdzie założę nowy wątek w odpowiednim miejscu na forum.
[Obrazek: e6e701034f6e6bd4m.jpg]
Co z tego będzie się zobaczy, a to docelowy wygląd tylko muszę go sfocić porządnie. Pochwalę się, że jeździłem egzemplarzem ze zdjęcia przez 3 lata Big Grin
[Obrazek: 0d7655f929167a01m.jpg]
Odpowiedz
Witam. Oto zdjęcia ukończonego AUTOSANa. Zaznaczam, że skońćzyłem go tak by stał na kołach i mieć z nim spokój. sporo części wylądowało w koszu. Czekam z niecierpliwością na relacje kolegów z forum, którzy mają w planach klejenie tego modelu.
[Obrazek: 33dbfb1464070848m.jpg] [Obrazek: 34ef5f3d51550f2cm.jpg]
[Obrazek: dc065ef2753f760am.jpg] [Obrazek: 316e90fd0f5d5a1fm.jpg]
    [Obrazek: ae12cfe71b7c3d7em.jpg] [Obrazek: 0ff8162975c9f422m.jpg]

Dzięki
Odpowiedz
Nawet przypomina Autosana Big Grin Przód jeszcze jako tako wygląda ale tył to już porażka na całej linii.Co do dachu a właściwie jego spływu po obu stronach nie wspomnę.Trochę tylna oś jak na moje oko jest za głęboko schowana w nadwozie.Hmm...widać dużo już się na jeżdził po dziurach co wskazuje na brak jakiejkolwiek szybyBig Grin oczywiście żart Smile pozdro
Odpowiedz
Jakoś do tego modelu pasowała by mi diorama z Polonezem Poltruckiem z Modelika w wersji PSP i z nożycami hydraulicznymi Smile
ps. Nie byłeś czasem we Włoszczowie ?? Często widzę autobusy z Tarnobrzega u nas Smile
Problemy są po to aby je rozwiązać Smile
Na warsztacie HMS Sheffield ORP Jaskółka HL-2 "Haroldek"
GALERIE & Projekty:
W przygotowaniu Big Grin
Odpowiedz
Hehe szyb nawet nie robiłem. Jeśli chodzi o zawieszenie to tam nawet nie ma sklejonego mostu, w sumie nic tam nie ma. Zrobiłem najprostsze mocowania kól i przykleiłem to wszystko do kupy Smile Jedyna rzecz jaką dorobiłem, to mocowania lusterek.

We Włoszczowie bywałem, bo mamy trasę do Częstochowy przez Włoszczowę, ale już nie pracuje w PKSie od czerwca to i już pewnie nie będe hehe.

Pozdr.
Odpowiedz