Liczba postów: 24
Liczba wątków: 2
Dziś przykleiłem siedzenia i już nie długo będę przykrywał dachem. Postanowiłem się już nie przykładać do szczegółów typu silnik, podwozie itp. Skończe co się da i zabieram się za następny. Czy ktoś sklejał Jelcza OGÓRKA??? Polecacie go bo chcę go nabyć.
Tu kleją się podstawy siedzeń
A tu efekt końcowy
Liczba postów: 5,446
Liczba wątków: 125
Hmmm... - narzekasz na kiepskie spasowanie, niedokładności projektu i takie tam... - nie widać tego w Twoim kartoniaku; chyba nas nabierasz? Albo tak efektywnie z tymi wadami walczysz? Jeżeli tak, to moje gorące uznanie dla Twojej determinacji. Całość prezentuje się jak na razie całkiem przyzwoicie!
Pozdrawiam - - ZbiG -
" Lenistwo jest rękojmią zdrowia "
Liczba postów: 70
Liczba wątków: 3
Cześć !
Jeśli idzie o Jelcza Ogórka , to
tu jest bardzo fajna relacja , i co najważniejsze - skończona.
Dziś bawię się z tyłem. Próbowałem trochę zmienić kształt ale wiele nie zdziałałem.
![[Obrazek: 042dbe350e492718m.jpg]](http://images48.fotosik.pl/302/042dbe350e492718m.jpg)
A tu wyszło że klapy są za krótkie, więc dorobiłem dzwie belki pośrodku
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 4
BanditC
Pokrywy nie są za krótkie tam poprostu w orginele są takie wielkie szpary

To był oczywiście żart a tak wogóle to życzę wytrwałości i cierpliwości bo ja poważnie zastanawiam się czy wogóle kończyć swoją syrenkę.
Pozdrawiam
Addriano
No model może nie bardzo ciężki, ale wymagający. Walcze teraz z kołami. Kleje jedno co jakiś czas. Muszę się zaopatrzeć w cyrkiel tnący bo już nie zniese wycinania kół.
Autosan idzie narazie do garażu, wzięło mnie na zabawe z komputerem i próbuje sklecić AUTOSANA A1112T San. Jak dotąd same kufry. Jeśli coś z tego wyjdzie założę nowy wątek w odpowiednim miejscu na forum.
![[Obrazek: e6e701034f6e6bd4m.jpg]](http://images35.fotosik.pl/157/e6e701034f6e6bd4m.jpg)
Co z tego będzie się zobaczy, a to docelowy wygląd tylko muszę go sfocić porządnie. Pochwalę się, że jeździłem egzemplarzem ze zdjęcia przez 3 lata
Bartek Czerwony
Unregistered
Nawet przypomina Autosana

Przód jeszcze jako tako wygląda ale tył to już porażka na całej linii.Co do dachu a właściwie jego spływu po obu stronach nie wspomnę.Trochę tylna oś jak na moje oko jest za głęboko schowana w nadwozie.Hmm...widać dużo już się na jeżdził po dziurach co wskazuje na brak jakiejkolwiek szyby

oczywiście żart

pozdro
Liczba postów: 442
Liczba wątków: 30
Jakoś do tego modelu pasowała by mi diorama z Polonezem Poltruckiem z Modelika w wersji PSP i z nożycami hydraulicznymi

ps. Nie byłeś czasem we Włoszczowie ?? Często widzę autobusy z Tarnobrzega u nas
Hehe szyb nawet nie robiłem. Jeśli chodzi o zawieszenie to tam nawet nie ma sklejonego mostu, w sumie nic tam nie ma. Zrobiłem najprostsze mocowania kól i przykleiłem to wszystko do kupy

Jedyna rzecz jaką dorobiłem, to mocowania lusterek.
We Włoszczowie bywałem, bo mamy trasę do Częstochowy przez Włoszczowę, ale już nie pracuje w PKSie od czerwca to i już pewnie nie będe hehe.
Pozdr.