Forum używa ciasteczek
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[R]Autosan H9-21
Chwalebnie, Krzyśku, chwalebnie! Podoba mnie się to, oj podoba! Czekam na Twój kolejny model  :grin:
Odpowiedz
Dzięki czolgruski za opinię.
Kolejny model już się skleja, ale tym razem w powiedzmy 90% standardzie. Nie wiem czy będę robił relację, zwłaszcza że niemal w połowie jest już gotowy. Jeśli efekt końcowy będzie do strawienia, być może pokuszę się o galerię, choć temat nie jest już tak oryginalny jak w przypadku autosana.
Pozdrawiam
Odpowiedz
Witam.
Minęło trochę czasu od zakończenia budowy mojego autosana, ale dziś jadąc za liniowym PKS-em naszła mnie jakaś taka myśl, która spowodowała uśmiech na mojej twarzy i którą chciałbym się podzielić. Otóż niektórzy pytali mnie w trakcie budowy o spasowanie klap silnika w modelu...
Pozwoliłem sobie w trakcie jazdy za wspomnianym PKS-em zrobić fotkę jak wygląda spasowanie owych klap w oryginale ;-) (za jakość zdjęcia najmocniej przepraszam ale pstryknięta na szybko telefonem komórkowym).
Proszę o zwrócenie uwagi na lewą klapę, która była zamknięta w przeciwieństwie do otwartej prawej ;-)
Przy okazji, dlaczego kierowca jedzie z włączonymi światłami przeciwmgielnymi, proszę mnie nie pytać ;-)
Mam nadzieję, że widok tak spasowanych klap w oryginale pomoże ewentualnym przyszłym sklejaczom uznać wszelkie niedociągnięcia wycinanki za celowe próby waloryzacji do oryginału ;-)
Pozdrawiam
Krzysztof

[Obrazek: Foto0001.jpg]
Odpowiedz
A co to za temat kolega skleja (zapowiedziany w poprzednim poście) ? Swoją droga spasowanie większości modeli jest DUŻO LEPSZE niż ich oryginałów. Tyczy się to chyba większości modelarskich dziedzin - nawet "idealnego" by się  wydawało lotnictwa Smile
. . . powolutku się klei . . . Rolleyes
Odpowiedz