Liczba postów: 2,159
Liczba wątków: 138
26-01-2011, 12:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2016, 07:34 przez kujot666.)
Czas zacząć myśleć o kolejnym zlocie.Moja propozycja to:WĘGORZEWO 2011
Pisałem o tym już onegdaj.Spanie w internacie szkolnym /25 PLN/ miejsca full.Jedzenie w karczmie lub okolicznych barach-słynny węgorzewski kurczak z rożna na rynku.
Atrakcje-mazurskie regionalne.Zwiedzamy JW-Mazurska Brygada Artylerii.Bunkry MAMERKI,WILCZY SZANIEC-tam przejazd drezyną po torach.
Dla chętnych wyjazd na budowle hydrotechniczne KANAŁU MAZURSKIEGO. Ew.opcja w niedzielę to wyjazd do twierdzy BOYEN w Giżycku,lub św.Lipka.
To tyle wstępniaka ode mnie.
Poczytam też o innych propozycjach.
Kościół winien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród winien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec praw Kościoła. Żadna religia nie może im przeczyć, odwołując się do prawa boskiego, przeciwnie, każda religia powinna być posłuszna prawom ustanowionym przez naród.
Tadeusz Kościuszko (1746?1817) generał, bohater Stanów Zjednoczonych
Liczba postów: 1,680
Liczba wątków: 69
Propozycja bardzo ciekawa, choć dosyć daleko jak dla mnie. Trzeba pomału odkładać PLNy :mrgreen:
Termin :końcówka maja lub 1 połowa czerwca.
Kościół winien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród winien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec praw Kościoła. Żadna religia nie może im przeczyć, odwołując się do prawa boskiego, przeciwnie, każda religia powinna być posłuszna prawom ustanowionym przez naród.
Liczba postów: 4,719
Liczba wątków: 211
A jednak  .
Pomysł i lokalizacja zlotu niezła, termin nie najgorszy. Dobry z Ciebie Prezes :mrgreen: .
Czy możliwe byłoby zapewnienie transportu zbiorowego po okolicznych atrakcjach, bo być na zlocie i nie pokosztować owoców mazurskich browarów to trochę nie teges.
ps. zdecydowanie twierdza Boyen bo ta Lipka to lipą zajeżdża
Liczba postów: 522
Liczba wątków: 19
No jestem zdecydowanie RACZEJ :-) na tak...Termin i miejsce jak najbardziej odpowiednie do tego typu imprez:-)
Myślę wojtku, że ten transport zbiorowy to juz w węższym gronie trzeba obgadywać...
Liczba postów: 1,796
Liczba wątków: 33
Czy początek czerwca nie będzie kolidował z Wrocławiem?
A tak było w zeszłym roku:
![[Obrazek: th_IMG_1590z.jpg]](http://i1202.photobucket.com/albums/bb361/bembek/th_IMG_1590z.jpg)
Kto był ten wie, a kto nie był niech się wstydzi :mrgreen:
"Duma mnie rozpiera jak groch jelita frontowego oficera"
26-01-2011, 03:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2011, 03:10 przez Andrzej Px48.)
Ooo,CEV-nik chwalący Prezesa ;D.Thx.
Tuco ,Breslau jest 10-12 .06. Dopasujemy się.Myślę o dacie 27-29 maja. I o transporcie zbiorowym też.
A czy konkursik wam się marzy??Tam na miejscu nie byłoby problemu z jego zorganizowaniem,tylko trzeba dowieźć modele.
Liczba postów: 1,795
Liczba wątków: 25
Szanowny Panie Prezesie .
:mil11: :mil11: :mil11: :mil11: :mil11: :mil11: :mil11: :mil11: :mil11:
Trzy pierścienie dla królów elfów...
Liczba postów: 2,097
Liczba wątków: 31
Hihi, i moja kaprawa gęba tam przyjedzie w tym roku  Nie ma bata, tym razem nic mnie nie zatrzyma. pozdrawiam
Nizioł, daj głos!!
"Hope is the first step on road to disappointment"
"Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru"
Liczba postów: 2,528
Liczba wątków: 152
Ciulu, przeca nizioł już utonął  Ma simlocka i kicha
Ja dam info później, tryb pracy na razie nie pozwala mi zaplanować na tak daleko.
Liczba postów: 1,914
Liczba wątków: 53
Domber jeszcze raz powiedz że daleko to masz w papę :wink: co do siana to jeszcze jestem Ci krewien cośtam :roll: więc tym się nie martw
Wojtek dobrze gada być i nie skosztować.... grzech by było :-P
Mi pasuje na 666%
Liczba postów: 633
Liczba wątków: 49
Nooooo w końcu coś drgnęło w temacie, tak na początek to mam sugestie żeby od razu ustalić niezmienny termin zlotu bo jak podpowiada doświadczenie ubiegłych lat zawsze znajdzie się ktoś komu nie będzie pasowało i z tego powodu rodzi się zamieszanie. Termin sugerowany przez prezesa na 27-29 maja jest mi osobiście bardzo na rękę i jeśli zostanie zaakceptowany to ja na 90% mam zamiar się pojawić na tym końcu świata :mil11: (dla mnie to faktycznie koniec świata) bo dawno nie byłem w tym rejonie naszego kraju i chętnie bym to zmienił  W kwestii technicznej samego przejazdu to raczej wchodzi w grę samochód i już teraz apeluję do potencjalnych chętnych ziomali (tudzież tych po drodze) do wspólnej podroży bo miejsce oczywiście jest :mil11: Do przebycia jest jakieś 600 km. a ta informacja jest dla tych co mają mniej i uważają że Węgorzewo to strasznie daleko  dla chcącego, itd........
Pozdrawiam
Wiec jeżeli będziesz jechał przez Lublin to się z Tobą zabiorę
Liczba postów: 522
Liczba wątków: 19
Raczej na 90% będę jechał na zlot samochodem z Warszawy, jak narazie 4 miejsca wolne, także leon65z jak dobijesz do wawy to zapraszam.
Liczba postów: 633
Liczba wątków: 49
Mazielony co prawda termin jest jeszcze tak odległy że sytuacja może ulec zmianie jeszcze wielokrotnie i np. będzie dużo chętnych z Warszawy na jazdę z Tobą, ale oczywiście dzięki i jak by co to jasne że mógłbym się załapać ( no chyba że z Krakowa będą chętni w co wątpię  ) bo do Warszawy doskoczyć to żaden problem. Dombeer tym razem to trochę nie po drodze, jakieś 80 km dalej, ale może zaklepuj transport z w-wy, na pewno ktoś Cie zabierze np. Mazielony
Pozdrawiam
no sporo czasu jest, pewnie jeszcze się 15 razy pozmienia. Mam nadzieję, że w tym roku nie będę musiał znowu sam reprezentować województwa lubelskiego na zlocie :wink:
To mamy już dwa autka z Warszawy.
Cztery miejsca wolne, zapraszam. Dodatkowo oferuję odbiór z Dworca Centralnego jak ktoś wyrazi taką ochotę.
Termin podany przez Prezesa pasi. Na 99% jadę.
Czyli co? Termin znany ( i zaakceptowany ). Lista obecności zapowiada się przednio :grin:. Transport bym miał jakby któryś z kolegów ze Stolicy zechciał jechać przez Sierpc ( zresztą innej drogi nie ma :razz: :roll: ), a potem przez Działdowo bo być tak blisko i Kujota nie zabrać...
No to czekam na konkrety od prezesa, przepraszam Pana Prezesa. :mrgreen:
Temin znany i zaakceptowany
Rozumiem Wojtku, że będziesz jechał "nowym modelem poloneza"  Skoro droga wiedzie przez Sierpc, to chyba dołączysz do kolumny :tank:
warszawskiej?. Po Kujota to oczywiście zajedziemy i czy będzie chciał, czy nie to i tak Go zabierzemy. takiej grupie :milgroup: nie odmawia się
Pozdrawiam
Liczba postów: 1,027
Jedzie ktoś przez Lublin??? ;D
Przepraszam panią,czy ta chusteczka pachnie chloroformem? :-)
Liczba postów: 567
Liczba wątków: 23
Albo przez Wrocław? :mrgreen:
02-02-2011, 09:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2011, 09:57 przez uri.)
(02-02-2011, 05:39)ceva link napisał(a):Czyli co? Termin znany ( i zaakceptowany ). Lista obecności zapowiada się przednio :grin:. Transport bym miał jakby któryś z kolegów ze Stolicy zechciał jechać przez Sierpc ( zresztą innej drogi nie ma :razz: :roll: ), a potem przez Działdowo bo być tak blisko i Kujota nie zabrać...
No to czekam na konkrety od prezesa, przepraszam Pana Prezesa. :mrgreen:
Ostatnio mam problemy z "rozumnym" czytaniem 
Oczywiście Wojtek, że miejsce się znajdzie dla Ciebie.
dominik294, Roland - jak nie będziecie mieli z kim jechać, to dojedźcie do Warszawy, a stąd zabierzemy Was.
Pozdrawiam
(02-02-2011, 09:25)Japończyk link napisał(a):Ostatnio mam problemy z "rozumnym" czytaniem 
Oczywiście Wojtek, że miejsce się znajdzie dla Ciebie.
No to się cieszę że się zrozumieliśmy. :grin: Ja tam furę mógłbym wziąć tylko po co na pusto jechać kilkoma autami jak można jednym.
Z tą jedyną droga do Węgorzewa przez Sierpc to trochę żartowałem. Przez Sierpc jest dalej o jakieś 100 km :???:
Liczba postów: 1,027
Prawdopodobnie będe jechał z Dombeerem do Wawy,chyba że będzie ktoś z Lublina jechał samochodem.
Przepraszam panią,czy ta chusteczka pachnie chloroformem? :-)
Liczba postów: 567
Liczba wątków: 23
Chciałbym się pojawić na zlocie  . Nie wiem tylko jeszcze czy uczelnia nie planuje jakichś niespodzianek w postaci zaliczeń/kolokwiów ale to okaże się najwcześniej na początku maja.
|