Liczba postów: 840
Liczba wątków: 56
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 10
Ajajaja! Piekniusia 88ka! Marzenie dla mnie :mil11:
:milbravo:
Sdkfz 165 Hummel , Pzkpfw I Ausf B , Horch 1a , Flak 38 , Sdkfz 234/2 Puma , Sdkfz 124 Wespe , Sturmgeschutz IV ,
Na warsztacie - Sdkfz 7/1
"Bear in mind closely that I did not see any actual visual horror at the end. To say that a mental shock was the cause of what I inferred - that last straw which sent me racing out of the lonely Akeley farmhouse and through the wild domed hills of Vermont in commandeered motor at night - is to ignore the plainest facts of my final experience(...)"
H.P. Lovecraft Whisperer in darkness
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 78
Ja również nie widziałem ładniejszego wykonania tej armaty!
Gratuluję, piękna.... szkoda, że niosła ze sobą tyle śmierci.
Czy ona niosła śmierć-w wersji ppanc była straszna,W pelot pod koniec wojny mocno nieskuteczna,ubolewam ale żołnierz strzela.pan bóg kule nosi.I ta kultowa rękawica pakera w tej armacie!!!
Liczba postów: 922
Liczba wątków: 50
Moje gratulacje
Piękny model, i wykonanie nie mniej piękne.
Po wyczytaniu tylu opinii na temat kredy, mam dwa pytania do praktyka: Czy impregnowałeś karton i ewentualnie czym, oraz jaki stosowałeś klej ?
Leży u mnie ten model, ale jakoś nie mam czasy i odwagi.
Pozdrawiam Adam :mrgreen:
"Kruca bomba mało casu"
----------------------------------------
Liczba postów: 5,442
Liczba wątków: 125
Wiadomo: STARA GWARDIA.
I, chocia pacyfista ze mnie straszliwy, niechęć do morderczego żelastwa czujący, to, wykonania obiektu jako obiektu sredecznie gratuluję.
Nie grabieją Ci jeszcze rączki, Panie oldboy, oj, nie!
Pozdrawiam. ZbiG.
" Lenistwo jest rękojmią zdrowia "
Liczba postów: 1,759
Liczba wątków: 61
Piękne wykonanie! :milbravo: :milbravo:
Czym nas jeszcze, oldboyu, zaskoczysz? Kolekcja wszak bogata, znakomicie wykonana i niezwykle różnorodna. Pełen podziwu oczekuję kolejnej galeryi.

Pozdrawiam.
Liczba postów: 729
Liczba wątków: 48
Dołożyć do tego działka Sd.Kfz. 7 jak tutaj na rysunku
i będzie cacy
Im trudniejsza jest walka, tym większe będzie zwycięstwo!
"w życiu jest dobrze, gdy jest dobrze i nie dobrze, bo gdy jest tylko dobrze to niedobrze"
Krytykować może każdy głupiec. I wielu z nich tak robi.
Liczba postów: 288
Liczba wątków: 22
06-02-2012, 10:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2012, 11:11 przez el_paw.)
Muszę i ja pukawkę tę zlepić bo skoro w Rawie Mazowieckiej tak się zbroją to czymś się w Białej Rawskiej bronić trzeba  2 granaty w świątecznym ubraniu mogą nie wystarczyć 
A i moja czterorurka to może być za mało
![[Obrazek: th_P9010363.jpg]](http://i83.photobucket.com/albums/j302/pabin27/Modele2/th_P9010363.jpg) ![[Obrazek: th_P9010366.jpg]](http://i83.photobucket.com/albums/j302/pabin27/Modele2/th_P9010366.jpg) ![[Obrazek: th_P9010364-1.jpg]](http://i83.photobucket.com/albums/j302/pabin27/Modele2/th_P9010364-1.jpg)
A na poważnie to świetna robota. Gratuluję. :milbravo:
Pozdrawiam
Liczba postów: 55
Liczba wątków: 7
Pierwsze co pomyślałem jak zobaczyłem armatkę: O K***A!! Jak ładnie. I tyle. EXTRA!
Nie mozna być całe życie niewolnikiem swojej silnej woli...
SZAD-W tym moim modelu nie było niczego zbereżnego.Żadnych zachamowań.Się kleiło na żywca.Jest faktem,że pierwszą lufę spaprałem-miała być z grossdeutschland,wyszła z ssss...Kleje-butapren i cjanopany.Bo mi się do palca cjanopan przykleił i się cosik wyrwało.pozostając na palcu!!!.
Wybitnie dziękiel-paw,dopełnienie mojej galerii Twoim Vierbelwindem jest dla mnie nobilitacją!
Bizon-ciągnik w moich zasobach archiwalnych jest-pozostaje kwestia zrobić-nie zrobić
ZbiG-u szanowny oczy ze wspomaganiem jeszcze funkcjonują,ręce(ze wszelkimi palcyma także) ale ten speed,inaczej wola trochę słabnie.Starość k... mać
Liczba postów: 922
Liczba wątków: 50
oldboy-u
" oczy ze wspomaganiem jeszcze funkcjonują,ręce(ze wszelkimi palcyma także) ale ten speed,inaczej wola trochę słabnie.Starość k... mać"
I tu się z waściem nie zgodzę. Do setki spokojnie, potem dwadzieścia lat poszaleć, a potem ostrożnie i wtedy będzie starość.
Te palcy to w sumie jak? całe czy utwardzone cyjanem?
:mrgreen:
"Kruca bomba mało casu"
----------------------------------------
Liczba postów: 421
Liczba wątków: 32
Super model.
Gratulacje! No i jak widać zasłużona w boju.
Babcia mówiła "Starość nie radość a młodość płochość". Klej Pan dalej a starość pan olej.
Musza się młodzi uczyć od innych!
Liczba postów: 800
Liczba wątków: 41
Ooo  , ile tu ruchomych rzeczy. Uwaga na amunicję, żeby przypadkiem też nie zrobiła się "ruchoma"  .
Fajniutko Ci to wyszło
W galerii:
Me-109E, Wellington, Ki-51, MiG-3, Jak-12M, Ił-4, Jak-12A, P-47M, Fw 190D-9, Ki-61, Pe-2, Turbolet, P51-D "Margaret", P51-D "Ridge", B-17G, Lysander, Ju-88, Fw-190 A4, Tempest, Tomahawk, Orlik, Bryza, Liberator, An-2, Halifax, Lancaster..., Piper.
galeon Revenge.
Liczba postów: 1,795
Liczba wątków: 25
Panie oldboy, czyżby złomiarze już dobrali sie do armatki? Tak ładnie wszystko poodkręcane, a taką
piękność trzeba pilnować, oj trzeba 
Pozdrawiam
Trzy pierścienie dla królów elfów...
Odpowiadam kolejno(albo i nie):
Babcie w zasadzie mają zawsze rację i to w zasadzie jest dogmat!
Złomiarze mieli się nie dobierać,wynająłem 'sekjurity".Chiba się jednak zdrzemnął.Rozwijając temat-moje archiwum jednak uważa za swoje-regularnie je podsikuje!!!
Co do amunicji-autor opracowania dał jedynie nabój p-panc,który był zbyt silny dla 8,8cm plot ale co było po tym-genialna armata PaK 43/III.No i te kosze wiklinowe.
Ja go kocham a on śpi!
|