Liczba postów: 793
Liczba wątków: 40
13-04-2013, 10:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2018, 04:31 przez kajym.)
Cześć
Mam i ja swojego Tomahawka. Opracowanie znane, bo niedawno świetne relacje prowadzili koledzy Vincent i ceva.
Dlatego parę słów napiszę nie o tym modelu. Odnalazłem na strychu zmaltretowanego Tomahawka z M.M. który jakimś
cudem przeżył nalot rozbrykanych - no wiecie kogo. Z sentymentem wspominam właśnie tego pięknego paszczatego
z przed trzydziestu kilku lat. W nim to właśnie zamontowałem silniczek i z braku innych baterii, rozwalałem płaską
baterkę i układałem trzy tak uzyskane paluszki jeden za drugim w zamontowane korytko. Oczywiście siedzenie pilota
z zaimprowizowaną podłogą były do tej operacji wyjmowane. Kabina otwierała się na bok, tu już dostałem rozgrzeszenie
producenta oryginałów  . Pewnie wyobrażacie sobie jak się wówczas nadymałem pokazując pracujące śmigło.
Biedny staruszek przycapnął na ostatnim zdjęciu przy tym nowym i trochę mu żal, że on był potraktowany pokostem lnianym
a ten nowy lakierem. Butapren tyle lat i zdał egzamin a dziś coraz trudniej o prawdziwy butapren.
Zapraszam do galerii:
W galerii:
Wellington, Ki-51, MiG-3, Jak-12M, Ił-4, Jak-12A, P-47M, Fw 190D-9, Ki-61, Pe-2, Turbolet, P51-D "Margaret", P51-D "Ridge", B-17G, Lysander, Ju-88, Fw-190 A4, Tempest, Tomahawk, Orlik, Bryza, Liberator, An-2, Halifax, Lancaster..., Piper.
galeon Revenge.
Liczba postów: 495
Liczba wątków: 23
Świetne wykonanie! Podoba mi się! Staruszek też prezentuję się nieźle, pomimo, że trochę poobijany 
:milbravo: :milbravo: :milbravo:
Pozdrawiam!
Liczba postów: 492
Liczba wątków: 18
Witam
kajym Napiszę tak krótko i na temat ..... Po prostu ZAJ......ty , piękny itd . A foty to bajka i to tło .
Moje gratulacje :milbravo:
Pozdrawiam
Ukończone : Bristol F2b "Fighter", Nieuport - 17, MIG-15, Mi-2 MIESZACZ, TATRA 815 AD-20T, TATRA 815 6X6.
W budowie : TATRA 148, SBLim 2A
Liczba postów: 1,592
Liczba wątków: 41
Bio: ???
Świetny model.
I, prezentacja togo modelu na 5+
Przejcie kadłub - skrzydło, miodzio. kołpaczek tez mi się bardzo podoba, generalnie cały jest fajny. 
Gratulacje
Liczba postów: 435
Liczba wątków: 22
Tak właśnie chciałbym sklejać :wink: :oops:
Liczba postów: 151
Liczba wątków: 6
Co tu dużo pisać-cudeńko po prostu. :milbravo:
Liczba postów: 1,758
Liczba wątków: 60
Gratuluję pięknego modelu. Bardzo mi się podoba.
Liczba postów: 1,942
Liczba wątków: 90
Witam.
Napiszę to tak, co do modelu to poziom tradycyjnie wysoki  nie mniej parafrazując pewnego szwoleżera gwardii ,, królestwo za R E L A C J Ę" zakończoną taką śliczną galerią. Takie tam skromne marzenia moje.
Pozdrawiam.
Paweł O.
Liczba postów: 2,097
Liczba wątków: 31
Uo żeś wujek poleciał jak wesz po pupie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Wypas modele - OBA!!  Gratulejszyn!
Następnym razem prosimy ładnie o relacyjkę
Pozdrawiam!!
"Hope is the first step on road to disappointment"
"Człowiek bez religii jest jak ryba bez roweru"
Liczba postów: 357
Liczba wątków: 15
Ten samolocik coś w sobie ma, gdyż niesamowicie za każdym razem przyciąga moją uwagę.
A tutaj mamy jeszcze przepiękne wykonanie :milbravo: :milbravo: :milbravo: :milbravo:
z fantastyczną galerią w "pustynnym otoczeniu"  :milbravo: :milbravo: :milbravo: . Nawet piaskowy kamuflaż współgra z tłem
Staruszek też fajny :milbravo:
Pozdrawiam Serdecznie
Darek "Wrajcik"
Liczba postów: 5,436
Liczba wątków: 125
Model, jak to model. W Twoim wykonaniu, więc - bardzo dobry. Staruszek (pewnie z MM-a), widzę, również dzielnie się trzyma!
Aliści pierwsze zdjęcie wysoko ponad przeciętny poziom wyrosło...
GRATULACJE.
" Lenistwo jest rękojmią zdrowia "
Liczba postów: 1,796
Liczba wątków: 33
Jak ja lubię samoloty z paszczęką!
Świetny model!
Gratulacje!
"Duma mnie rozpiera jak groch jelita frontowego oficera"
Liczba postów: 459
Liczba wątków: 15
:milbravo: i w jedynie słusznym malowaniu  .
Liczba postów: 1,203
Liczba wątków: 35
Kolejny ładny modelik :milbravo:
Takie tam - P-47D-11 THUNDERBOLT, Bf 109E-7/ Trop, Mustang III, SB2U Vindicator, Fw 190A-8/R8, Macchi M.C. 200 Saetta, P-47M-RE, Me 262A-1 Schwalbe, Aichi D3A1 (VAL), SB2C-4 HELLDIVER, SBD-3 DAUNTLESS, MS 406 C1 Morane Saulnier
Liczba postów: 793
Liczba wątków: 40
Serdecznie dziękuję wszystkim za ciepłe przyjęcie galerii.
Antonio - foty... hmm, tak jakoś same wyszły.
Rafał Ż - Przecież Ty jeszcze lepiej sklejasz. Twój ostatni model ma motor a u mnie to tylko
pusta skorupa nie licząc wręg.
Piotreq - Ty już masz paszczatego a czy na tę wersję Cię nie kusi?
Paweł O - jak się nauczę to Twoje marzenia się spełnią. Nie wiem tylko kiedy.
Jeśli nie w tym życiu, to na pewno kiedyś po reinkarnacji.
Sprudin - wypas obu modeli to raczej nie. Ten nowy nie ma otwartych klap. Chociaż dla mnie
bryła samolotu ładniej wygląda przy zamkniętych klapach.
Wrajcik - żeby mieć za tło Afrykę gdzie te samoloty operowały, musiałem się tam udać.
ZbiG - tak, ten staruszek z M. Modelarza, nie wiem czy w tym czasie było jakieś inne opracowanie.
Tuco - ja też lubię.
Vincent - tak, w jedynie słusznym malowaniu.
Pozdrawiam
W galerii:
Wellington, Ki-51, MiG-3, Jak-12M, Ił-4, Jak-12A, P-47M, Fw 190D-9, Ki-61, Pe-2, Turbolet, P51-D "Margaret", P51-D "Ridge", B-17G, Lysander, Ju-88, Fw-190 A4, Tempest, Tomahawk, Orlik, Bryza, Liberator, An-2, Halifax, Lancaster..., Piper.
galeon Revenge.
Liczba postów: 1,024
Liczba wątków: 30
Jak zwykle sama przyjemność oglądać Twoje modele!
Super :milbravo:
Zdjęcia w plenerze nie zawodzą!
Liczba postów: 65
Liczba wątków: 3
Wszystko już zostało powiedziane :]
Gratuluję :milbravo: :milbravo:
Pozdrawiam
|