Liczba postów: 2,098
Liczba wątków: 37
To już jakiś obłęd...
Powiedz, gdzie to będzie można zobaczyć na żywo?
Jakiś konkurs, wystawa?
Gratuluję precyzji i cierpliwości
Liczba postów: 1,502
Liczba wątków: 42
Ja mam prośbę o nieumieszczanie na zdjęciach żadnych zapałek czy innych porównywaczy. Duże są i przesłaniają model :lol:
Liczba postów: 1,074
Liczba wątków: 18
Witam
Olinowanie gotowe w 80%, może 100% w zalżności od humoru i wytrwałości.
Dla mnei w tej skali to masakra, rwało się kilka razy więc wygląda jak wygląda. Jednak pomimo że wyszło na "3" dodaje sporo modelowi.
Powoli doposażam okręcik w ostatnie drobiazgi i czas chyba podklejac nowy szkielet :-)
Choć przy obecnym jego braku... mam nadzieję że przed wakacjami coś zacznę :-)
Pzdr
Liczba postów: 759
Liczba wątków: 28
Powiem tylko jedno.... masochista. Przeprowadź się do większego mieszkania i zacznij budować w skali 1/300 lub nawet 1/200 
Na marginesie, popraw lufę działa art. na lewej burcie (4 wieża od dziobu), Chyba że chcesz trafić we własne, ciężko założone olinowanie
Witam
To miała być już galeria Vittorio.
Niestety jak to bywa w przypadku mikromodeli, gdy powoli odsłaniałem kadłub na różne takie małe rzeczy, okręcik wyrwał w powietrze zrobił "półbeczki" jak prawdziwy myśliwiec i spadł jak kamień iście jak bombowiec nurkujący testując wytrzymałość masztów i całej reszty.
Szczęście w nieszczęciu maszty zamortyzowały lecz olinowanie nie wytrzymało zabawy :-)
Więc apiat od nowa :-) Nie podobało mi się tak czy siak, choć nie na tyle by je robić od nowa :-)
Co by się nie zalić i pokazać jaki twardziel jestem zdjęcia z ukończonych juz praktycznie dziobu i rufy. Którymi to katuję was juz któryś raz. Sródokręcie zostawiam sobie na deser - nie wezmę się już nigdy za olinowanie mając coś do przyklejenia.
Z przyklejania zostały tylko trapy, kola ratunkowe i części żurawików. No i to nieszczęsne olinowanie.
Miejmy nadzieję że bez przygód dotrwamy do galerii.
Pzdr
Liczba postów: 1,795
Liczba wątków: 25
Pokazałbyś efekt bombardowania...  Tak ku potomności  .
Wracając do modelu - jest tak "duży", że nic nie widać  hock:. Jak Ty go sklejasz, to
jest to tylko Twoja sprawa i modelu. Ja czasami sklejając w 200-ce słabo
widzę niektóre części, ale 600-tka to obłęd. Ty to świrus jesteś i tyle w temacie :twisted:
Pozdr.
Ps.
Lufy art. głównej nie są troszkę za cienkie? Tak tylko pytam :milarmata:
P.
Trzy pierścienie dla królów elfów...
hhh, lufy. Wydawały mi się nawet za grube w stosunku do skali. Igła 1mm lub 1,2mm nie pamiętam brałem tak na oku żeby nie wyglądały za cienikie :-)
Efekt lotu nurkowego nie był tak dramatyczny. Na szczęście maszty były fest wbite i glutowane, poszły końcówki i olinowanie.
Niestety nie zrobiłem zdjęć i od razu pozbyłem się olinowania. Rzeczywiście trzeba było pstryknac , miałbym co dzieciom pokazywać (o forum nie wspomnę) :-)
Pzdr
P.S Jak patrze obecnie na modele w 200 setce to to mi się wydaje obłęd :-) Dlatego powoli szykuję przesiadkę. 600 setka to przy niektórych modelach przedszkole (Erie, Batory MM, Hiei )
Liczba postów: 1,795
Liczba wątków: 25
Rozumiem, że bierzesz się za Yamato w 200-tce... ![[Obrazek: 2gwizd.gif]](http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif)
Chyba nie splamisz swoich rąk takimi mikrusami jak Erie czy England...
IDŹ NA CAŁOŚĆ ![[Obrazek: zwyciestwo.gif]](http://emotikona.pl/emotikony/pic/zwyciestwo.gif)
Pozdr.
Trzy pierścienie dla królów elfów...
Ja bym tego mikrusa Erie chętnie obaczył w relacji. Małe to w miarę, bardzo zgrabne z sylwetki no i nikt "publicznie" go nie pociął jeszcze. Yamato to na pęczki wszędzie i nie każdy ma wolny salon do umeblowania :twisted:
Ale cóż, poczekajmy najpierw na ukończenie włocha.
Witam serdecznie. Budowa Vittorio dobiegła końca. Jak na wycinanke z MM wydaje mi się że nie najgorzej. Model "mocno" zwaloryzowany ale nie do końca chyba historycznie. Bardziej na oko i na to "co mi" się podoba. Większość planów czy zdjęć modeli jakie są dostepne i które posiadam dotyczą Romy.
Paru babolków nie wychwycilem i poszły "w model" - kształt dział plot, kluzy i paru jeszcze których nie chcę wytykać :-)
Bardziej chodzi mi o przyjemność klejenia i zabawy niż replikę. Biorąc pod uwage wycinankę bazową ten model można by waloryzować bez końca ale kiedyś trzeba było powiedzieć dość :-)
Zdjęcia jak na razie poglądowe myslę że po południu zalącze wiecej makro dla odważnych i zaprosze do pełnej Galerii okrętu
Fotki ogólne:
[/UR[URL=http://s675.photobucket.com/user/dokkerMM/media/DSCN9780_zps0172bcf7.jpg.html]![[Obrazek: th_DSCN9780_zps0172bcf7.jpg]](http://i675.photobucket.com/albums/vv115/dokkerMM/th_DSCN9780_zps0172bcf7.jpg)
Niestety fotobacket mniej przyjazny niż kiedyś, nie chce mi przesyłać bez reklam. Mam nadzieję że pełna galerię zrobię "bardziej przyjazną". dziekuję za wyrozumiałość
Pozdrawiam
Już te kilka zdjęć miażdży osiągniętym efektem, ale poczekam sobie co by pod wieczór przy zimnym piwku pooglądać sobie obiecaną pełną galerię. :twisted:
|