21-09-2013, 12:47
Witam na stronie GPM-u znalazłem taką nowość :
http://sklep.gpm.pl/modele-kartonowe/woz...4-flymodel
Nowy Flymodel ???
|
21-09-2013, 12:47
Witam na stronie GPM-u znalazłem taką nowość :
21-09-2013, 01:16
Bardzo ciekawa nowość. Byłoby ciekawie gdyby powróciło wydawnictwo, które wypuszczało naprawdę fajne i oryginalne tematy. Zobaczymy co będzie dalej.
Pozdr. Marcin
pozdrawiam
Marcin
21-09-2013, 01:31
To byłaby super wiadomość. Byłem w ichniejszym sklepie w Białymstoku w wakacje i zapytałem, czy planują wrócić na rynek. Kobieta potwierdziła i powiedziała, że może już niedługo, ale nie spodziewałem się, że tak szybko.
Na warsztacie: HMS Dreadnought
Ukończone: HMS Boxer, ORP Dragon, HMS Onslow, ORP Piorun, HMS Matabele, HMT Coldstreamer, ORP Jaskółka, Chi-he, JAS 39 Gripen, ORP Błyskawica
21-09-2013, 01:57
No! To jest najlepsza z nowości jakie ostatnio miałem okazję widzieć. Jeżeli wydawnictwo zechciałoby odgrzać kilka swoich kotletów jak SR-71, Abrams, T-80 czy wypuścić nowe rodzynki jak T-90 to ja się piszę. Miło znów widzieć na rynku.
21-09-2013, 02:28
Też bym się ucieszył.
Fajnie by było gdyby poprawili i zdetalizowali SR71. Bo jak nie to sam go zdetalizuje ![]() Oryginał już mam. Instrukcję obsługi i servis book też i terabajty fotek ![]() Ale muszę dojrzeć do tego projektu i zebrać siły.... Ale nie powiem Tank dziewienosta też by mnie uradował ![]()
21-09-2013, 03:00
To było bardzo dobre wydawnictwo; - i w kwestii cen i w kwestii autorów.
![]() Że o tematach nie wspomnę! :roll: Szczerze życzyłbym powrotu na rynek i - między brać modelarską. ![]()
" Lenistwo jest rękojmią zdrowia "
21-09-2013, 03:25
Bylo by super ,bylem fanem wydawnictwa.Rzeczywiscie gdyby wznowili co ciekawsze tematy i odpowiednio "ulepszyli" napewno ucieszyli by wiekszosc z nas
![]() ![]() ![]() Pzdr.
21-09-2013, 03:33
No nie ukrywam, dobra nowina. I po cichutku liczę, że faktycznie puszczą co ciekawsze stare tematy w nowej odsłonie. Oj marzy mi się nowe opracowanie np: Baracudy czy Arado.
Pomyszkowałem trochę po internecie i udało mi się znaleźć coś, co wygląda jak strona sklepu/wydawnictwa, jeszcze w budowie:
http://www.flymodel.pl/ Logo się zgadza, tło pasuje. Widać, że nie usunęli jeszcze przykładowych produktów, które pewnie pojawiły się przy stawianiu sklepu. Kategorie się zgadzają, w produktach jest Avro Lancaster - ciekawe czy to stary model, czy nowe opracowanie (czy tylko test funkcjonalności sklepu)?
Na warsztacie: HMS Dreadnought
Ukończone: HMS Boxer, ORP Dragon, HMS Onslow, ORP Piorun, HMS Matabele, HMT Coldstreamer, ORP Jaskółka, Chi-he, JAS 39 Gripen, ORP Błyskawica
21-09-2013, 04:29
Jeśli wrócą na rynek będzie to prawdziwy powrót smoka.
21-09-2013, 08:46
No, stary zgadza się. Barakłoda i Arado w nowych opracowaniach, to by było coś. Mieli wiele fajnych tematów ( Ił, Dauntless, Helldiver, Jaki, Łanie, C-47, Hellcat, He-129,Lightning, me-110 i 410, Fairey Swordfish, ki-45, B-17, B-25, B-26, no i fw-189; Panie Bogu, kto, by to wszystko zliczył) To są tematy za, które dziś żadne wydawnictwo, by sie nie zabrało !!! . Fly Model wydawał najciekawsze tematy. Praktycznie co numer to walili z grubej rury... Nie bali się po prostu. No i to sobie ceniłem w Flaju. A nie to, co teraz, męczenie tych samych tematów albo wydawanie jakiś nic nie znaczących miernot, byle na łatwize, byle coś wydać i zapchać rynek. Dlatego też liczę na odsiecz Flaja na zdegenerowanym rynku modeli kartonowych. Posucha jest straszna a Flaj może dolać torche wody do tego modelarskiego padołu. Byle opracowania były poprawione a nie tak jak GPM, nawet nie potrudzą się o nowe kamo...
Czekam na ofensywe.
21-09-2013, 09:02
Panie dekster, ciesz się Pan,że ten zdegenerowany rynek jest.Polska to kartonowe eldorado kleisz Pan co chcesz.
Nie znam europejskiego ,ba kraju w świecie gdzie taki zdegenerowany rynek by wogóle egzystował!!! Wiecznych malkontentów, marudziaży u nas jak za sanacjii. Cieszmy się po prostu na Flay-a,zobaczymy jak będzie. Klej deksterze i pokazuj swoje dzieła . pozdrawiam serdecznie
21-09-2013, 09:29
Zgadzam sie Wać Pan, ale "dzisiejsza" tematyka po prostu mi nie odpowiada. Dla mnie wzorem jest Fly i ich tematy. Jak ruszą z koksem i bądą rządzić tak jak kiedyś to będzie git. Wymieniłem tylko część wspaniałej dyskografii Flaya i nawet nie mów że jakiś wydawnictwo by dziś Ci wydało Fw-189, Swordfish-a czy Barracuda-sa. Już prędzej kometa walinie w Pałac Kultury niż ktoś sie potrudzi o taki temat.. Pff nie ma o czym mówić. Dlatego Flay do boju i trzymam kciuki.
21-09-2013, 10:08
A FM postanowi zrobić nam psikusa, pyknie ze 2 mesie i 3 spity, Panterą albo Tygrysem poprawi i tyle będzie
![]()
22-09-2013, 11:02
Szkoda, że druk cyfrowy. Nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie dla klejących modele niemalowane.
Okładeczka
![]() ![]() Zdaje się że skończyli na nr 153 więc ten ferdek to zupełnie nowy model . Oczywiście reprinty poprawione jak najbardziej są pożądane . Micha sie cieszy bo może wznowią Churchill Mk VI ![]()
22-09-2013, 04:07
No niby fajnie że wydawnictwo wznawia działalność, tylko niepokoi mnie polityka cenowa: 85zł za model bez wnętrza i to drukowany cyfrowo. Przypomnę, że wydanie GPM kosztuje 80zł i jest z pełnym wnętrzem, drukiem offsetowym i laserowo ciętym zestawem antypirackim.
Chyba że GPM nalicza jakąś kosmiczną marżę. ![]()
>>> Spis moich relacji i galerii <<<
22-09-2013, 04:36
A mnie taka opcja cieszy, tzn. brak wnętrzności. Marny ze mnie zlepiacz, więc jest szansa ukończenia modelu, który nie posiada kilka KILO części i jest z deka uproszczony. To mi nie przeszkadza, że druk nie jest na najwyższym poziomie, ważne żeby części pasowały, cena fakt mogłaby być niższa.
![]()
22-09-2013, 05:11
Jak widać, rynek sam zweryfikuje co ma słuszność, a co nie
![]()
28-09-2013, 06:32
Jak sie rozpoznaje druk cyfrowy od offsetowegona "wizus " ?
12-11-2013, 09:04
Dzisiaj przeglądałem tego Ferdka w księgarni i trzeba tutaj nadmienić, że w cenie modelu jest obowiązkowy zestaw antypiracki w skład którego wchodzą 2 arkusze A3 z laserowo wycinanymi elementami i gąsienicami z ogniw.
12-11-2013, 11:04
Patrz, a tego Ferdka mieli chłopaki z GPM w Przeciszowie gołego. Bez żadnych wręg i gąsek. Cena takiego zestawu?
Pozdrawiam ![]()
Kosztował 75zł. Jak chcesz, to mogę Ci go kupić - daj jeno znać.
Edit: Trochę wczoraj nakłamałem (lub jak to mówią politycy - oszczędnie gospodarowałem prawdą ![]() Ponadto trudno tutaj nazwać to zestawem antypirackim, do jakiego przyzwyczaił nas ostatnio GPM - bo wszystkie elementy wycięte laserem są też dostępnie w formie klasycznej. Cała reszta to prawda ![]()
09-06-2016, 01:01
Czy ktoś wie jakiej długości powinny być osie wózków? Bo znalazłem tylko info, że mają mieć średnicę 4mm, o długości mowy nie ma, szablonów także brak.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|