Liczba postów: 492
Liczba wątków: 18
Witam
Pawełku silnik to odlew z żywicy ?
Jeśli tak to szkoda bo wiem ,że stać cie na więcej , a Ty widzę idziesz na łatwiznę oj nie ładnie, nie ładnie, no ale gdy bym Cię nie znał jako dobrego i bardzo lubianego człowieka to bym się czepiał ,a Ty to Ty detale perfekt i walorka miodzio i za to Cię CHŁOPIE SZANUJĘ szkoda tylko ,że nie ma czasu się spotkać tak tylko pogadać , oj szkoda . Praca zaje....sta i już mogę z całego serca gratulować .
Tym razem pozdrawiam CIĘ serdecznie .
Ukończone : Bristol F2b "Fighter", Nieuport - 17, MIG-15, Mi-2 MIESZACZ, TATRA 815 AD-20T, TATRA 815 6X6.
W budowie : TATRA 148, SBLim 2A
Liczba postów: 1,945
Liczba wątków: 91
Lukee - dzięki za doping, może się przydać. Co do silnika to tak jak napisałem powstaje całkowicie od podstaw. Będzie gotowy pokażę i wymienię.
Antonio - muszę Cię zmartwić blok, cylindry i kilka innych drobiazgów w silniku to papier bądź masa Miliput z żywicy są tu tylko świece i popychacze. Silnik właściwy który powstaje będzie odlany a co za tym idzie będzie go kilka sztuk zrobione. Dziękuję za cukier, krzepi  .
Witam.
Rzutem na taśmę udało mi się ADĘ skończyć w przewidzianym przez konkurs terminie. Galerię zamieszczę w dniu jutrzejszym jak światło będzie bardziej odpowiednie niż lampka na biurku. Tytułem podsumowania model sklejało się poprawnie jedyne z czym miałem bardzo duże problemy to właściwe ustawienie płatów oraz makieta silnika, która jeżeli ma być zgodna z wymiarami rzeczywistymi musi pociągnąć za sobą przebudowę okapotowania tegoż. A teraz fotki z ostatniego etapu.
No i to by było na tyle….
Paweł O.
Liczba postów: 1,024
Liczba wątków: 30
No nie wiem.... Miała być galeria z prawdziwego zdarzenia. Trzeba będzie poddać pod głosowanie na radzie konkursu, czy to się kwalifikuje
Liczba postów: 593
Liczba wątków: 51
Gratuluję ukończenia fajnego modelu w polskim malowaniu:-)
Pozostaje poczekać na ciekawszą galerię.
Mam tylko jedną uwagę. Szkoda, że nie uwzględniłeś wzniosu skrzydeł (to już chyba kolejny Twój model przy którym to przeoczyłeś). Przypilnuj tego następną razą, bo model mógłby dzięki temu zyskać.
Pozdrawiam
Piotr
Liczba postów: 800
Liczba wątków: 41
Ja też gratuluję - mały konkurent dla maszyny pierwszej fotki z pierwszego postu. :milbravo:
Troszkę liczyłem, że pokusisz się o galerię z górkami w tle. Moja oferta wypożyczenia ich aktualna. 
Trzecie zdjęcie od końca galerii to maszyna na tle hangarów? :wink:
W galerii:
Wellington, Ki-51, MiG-3, Jak-12M, Ił-4, Jak-12A, P-47M, Fw 190D-9, Ki-61, Pe-2, Turbolet, P51-D "Margaret", P51-D "Ridge", B-17G, Lysander, Ju-88, Fw-190 A4, Tempest, Tomahawk, Orlik, Bryza, Liberator, An-2, Halifax, Lancaster..., Piper.
galeon Revenge.
Dziękuję,
Kajym, ADA to nie nad górami na nie przyjdzie czas przy Albatrosie B.I a wtedy na pewno się zgłoszę z prośbą o wypożyczenie Twoich gór :mrgreen: :mrgreen:
Tak tam w tle to zaplecze logistyczne eskadry
Liczba postów: 1,024
Liczba wątków: 30
Paweł, musisz koniecznie zrobić lepsze zdjęcia. Nie ma wymówek, zwalania na deszcz i śmierdzące stopy kuzyna Wieśka! Myślę, że Ada zaprezentuje się kilkakrotnie lepiej!
Odpocznij, zreflektuj i zrób porządną sesję zdjęciową. Jesteś to winien nam i Adzie
Tomku, wydaje mi się co prawda że na nic się nie żaliłem ale czuję się op.. ![[Obrazek: 0what.gif]](http://emotikona.pl/emotikony/pic/0what.gif)
i postanawiam się poprawić, tutaj powinno paść chyba amen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|