Liczba postów: 793
Liczba wątków: 40
08-04-2017, 08:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2018, 04:27 przez kajym.)
W galerii:
Wellington, Ki-51, MiG-3, Jak-12M, Ił-4, Jak-12A, P-47M, Fw 190D-9, Ki-61, Pe-2, Turbolet, P51-D "Margaret", P51-D "Ridge", B-17G, Lysander, Ju-88, Fw-190 A4, Tempest, Tomahawk, Orlik, Bryza, Liberator, An-2, Halifax, Lancaster..., Piper.
galeon Revenge.
Liczba postów: 1,758
Liczba wątków: 60
Obejrzałem każde zdjęcie po kilka razy.
Przepięknie sklejony model, do tego tak sfotografowany, że ręce same składają się do oklasków.
Liczba postów: 1,203
Liczba wątków: 35
Piękny, patrzę i patrzę i micha mi się cieszy  .
Takie tam - P-47D-11 THUNDERBOLT, Bf 109E-7/ Trop, Mustang III, SB2U Vindicator, Fw 190A-8/R8, Macchi M.C. 200 Saetta, P-47M-RE, Me 262A-1 Schwalbe, Aichi D3A1 (VAL), SB2C-4 HELLDIVER, SBD-3 DAUNTLESS, MS 406 C1 Morane Saulnier
Liczba postów: 612
Liczba wątków: 10
Nie mam pytań...
Rewelacyjne wykonanie, precyzja nie do opisania, a zdjęcia to już mistrzostwo
Liczba postów: 899
Liczba wątków: 34
No rewelacja po raz kolejny...
Ładne te żółto-czarne dodatki.
Liczba postów: 2,088
Liczba wątków: 37
Brak słów! Super
Liczba postów: 285
Liczba wątków: 5
Kolejny, perfekcyjnie sklejony model. Super  !
Kajym, nie miałeś problemów ze zniekształcaniem kartonu przy lakierowaniu arkuszy lakierem akrylowym i czy wiesz jak zachowałby się po takim traktowaniu standardowy, offsetowy wydruk?
Liczba postów: 635
Liczba wątków: 11
Nie wiem co lepsze. Czy model, czy galeria
Ogólnie rewelacja
Liczba postów: 1,875
Liczba wątków: 12
Pjękna prezentacja, jak i sam model.
Gratz
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 14
Bardzo ładne galerie, nigdzie wcześniej nie widziałem skończonych tych modeli
Szkoda tylko, że bez relacji. Co następne trafiło na matę?
Pozdrawiam
Liczba postów: 1,942
Liczba wątków: 90
Witam.
Józef, w Twoich pracach jest wszystko co bardzo lubię tzn. samoloty oraz góry. Obie te rzeczy są ZAWSZE ze smakiem podane. Przeglądając Twoje prace ( bardzo to lubię robić ) człowiekowi tak fajnie na serduchu zwłaszcza jeżeli brak mu niestety czasu na jedno i drugie. Tak więc bardzo Cię proszę klej modele i prezentuj je na tle tych pięknych gór bo wielką tym radość niesiesz.
Pozdrawiam.
Paweł
P.S. Ta informacja jest dla Twoich synów, Panowie najbliższa impreza na którą tatę można zabrać a jest niezbyt daleko od Was to Krakowski Festiwal modelarski czas i miejsce pierwszy weekend czerwca Muzeum Lotnictwa Kraków.
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 18
Od razu widać, że to fake bo na pierwszych dwóch zdjęciach nie widać pilota
Mustang(i) jak żywe i piękna galeria - gratuluję!!!
Serdecznie dziękuję wszystkim.
Co do odpowiedzi to: Technick, do tej pory impregnowałem lakierami syntetycznymi. Nie mam problemów ze zniekształcaniem kartonu. Myślę że oba rodzaje lakierów i syntetyk i akryl będą działać podobnie, czyli jak popsikasz obficie to karty wycinanki powygina co sprawdziłem na syntetyku. Gdy się popsika dwa, trzy razy zygzakiem ale małymi dawkami w odstępach kilku minutowych, papier nie ulega zwichrowaniu. Lakier syntetyczny ma to do siebie, że więcej go czuć, dłużej schnie i odczuwalna lepkość utrzymuje się przez pewien czas. No i obowiązkowo lakier błyszczący a nie matowy (ewentualnie ten na końcu). Papier kredowy nie pije tak jak offset więc ostrożnie, bo łatwo uzyskać efekt "świeci się jak psu jajca". Tommy, zdjęcia to nie mistrzostwo tylko stara cyfrówka za 300 zł  . Lukee, "Brak słów", myślę - aż tak źle? ale palec w górę pocieszył. Gregory - chodzi o kubki smakowe?  . Cordel, okresy letnie u mnie nie sprzyjają klejeniu i nie wiem co następne. Poprzedniej zimy skleiłem Revenge z Shipyardu ale nie mam weny żeby dokończyć (zostało olinowanie i ożaglowanie). Paweł O - taki z Ciebie forumowy kolega? z synami moimi chcesz spiskować?  . No więc niech będzie, Twoje P.S. pokażę im, ale na pocieszenie powiem Ci, że dwóch poza granicami a trzeci nie zawsze w domu  . Lesio, że pilot przed chwilą wyskoczył nie przyjmiesz, bo kabina zamknięta, że autopilot prowadzi też nie uwierzysz. No więc jakim prawem leci? Już Ci wyjaśniam - nie wiem  .
W galerii:
Wellington, Ki-51, MiG-3, Jak-12M, Ił-4, Jak-12A, P-47M, Fw 190D-9, Ki-61, Pe-2, Turbolet, P51-D "Margaret", P51-D "Ridge", B-17G, Lysander, Ju-88, Fw-190 A4, Tempest, Tomahawk, Orlik, Bryza, Liberator, An-2, Halifax, Lancaster..., Piper.
galeon Revenge.
Liczba postów: 5,436
Liczba wątków: 125
Zabawa wspaniała! Realizm porażający!
Umiesz się bawić. Mądrze.
Coś takiego rzadko się zdarza. Wykonanie modeli i kompozycja obrazu wspaniałe; słów brakuje.
GRATULACJE za całokształt więc należą się.
Przepraszam, że dopiero teraz, ale nie mogłem jakoś wejść na forum.
" Lenistwo jest rękojmią zdrowia "
Liczba postów: 1,942
Liczba wątków: 90
Józef, po pierwsze primo to gratulacje fotka tygodnia jak najbardziej Ci się należy, ujęcie prawie jak na runwayu lotniska na Iwo-Jima monsunową porą. A co do mojego rzekomego spiskowania czyli primo po drugie to ja tylko chciałbym by Twoi synowie mogli zrealizować to co Tacie obiecali. Poza tym czerwiec, jeszcze wiosna, piękne okoliczności przyrody, Muzeum Lotnictwa.... czegóż chcieć więcej.
Pozdrawiam.
Paweł
Liczba postów: 357
Liczba wątków: 15
Pozdrawiam Serdecznie
Darek "Wrajcik"
Liczba postów: 1,350
Liczba wątków: 25
Wielkie i serdeczne gratulacje za zbudowanie tak pięknego modelu, zresztą obu.
I życzenia kolejnych, równie udanych.
Pozdrawiam Wszystkich
Winek (WiesławK)
Serdecznie dziękuję Partyzant za przetłumaczenie angielskiego tekstu. Ponoć na linkowanym forum nie są pewni czy to model papierowy, więc proszę Cię, jeżeli możesz to przetłumacz dla a380
To jest model papierowy a papier w odmianie kredowej. Jest mi bardzo miło, bo model podoba się nie tylko kolegom w kraju ale i za granicami no i oczywiście że nie mam za złe za linka do innego forum.
Pozdrawiam
W galerii:
galeon Revenge.
Liczba postów: 1,241
Liczba wątków: 75
Już chyba nie muszę bo Qbas się tam zarejestrował i napisał co nieco w twoim imieniu  .
Pozdrawiam.
Liczba postów: 759
Liczba wątków: 28
Partyzancie, w porozumieniu z kajymem
Liczba postów: 1,592
Liczba wątków: 41
Bio: ???
Józef,
Przeglądam ten Model już od jakiegoś czasu, i się napatrzeć nie mogę, Jakoś nie mogłem się zebrać żeby coś napisać , ale niebyłym sobą gdym przeszedł obojętnie bez słowa komentarza nad takim cacuszkiem,
Wspaniały model, przyjmij moje gratulacje!
Brawo!
Brawo!
Brawo!
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 1
Konkret !!! Piękny zazdroszczę
|