Liczba postów: 2,101
Liczba wątków: 37
Cześć wszystkim :-)
Czy ktoś może mi powiedzieć skąd cena prawie 800 pln za tę książkę? Rozumiem, że to możne być rzadkie w obecnych dniach ale w końcu nie jest to "biały kruk" ze średniowiecza?
Monografia alledrogo
Liczba postów: 489
Liczba wątków: 14
Ide swój egzemplarz do sejfu wrzucić...
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 3
o już 800

ze dwa lata temu redukowałem swoje zbiory i zwyczajowo dałem aukcje od 1zł, poszło pod pińcet i byłem mocno zaskoczony
Liczba postów: 2,101
Liczba wątków: 37
No ale czy to taka doskonała ta monografia? Czy takie cenne zdjęcia czy rysunki w skali 1:1? Czy wydruk w ilości 5 egzemplarzy?
Liczba postów: 489
Liczba wątków: 14
Nie ma doskonałych monografii. Zawsze się można przyczepić. Ale ta jest (wg mnie, a nie jestem obiektywny ;-) )świetna. Sporo informacji, sporo zdjęć (i co najważniejsze, dobrej jakości na świetnym papierze). Oczywiście nie jest warta tych pieniędzy. Ale jak wiadomo, popyt jak widać jest, a źródło się skończyło...
Na marginesie, wielka szkoda że już nie ma tego wydawnictwa. Jakościowo zawsze stali na wysokim poziomie (zdjęcia, rysunki, papier), merytorycznie to zależy od autorów, ale z kilkoma wyjątkami nieźle. Mieli kilka zaczętych tematów, nie udało się wydać ich niestety do końca...
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 3
Mam podobne zdanie jak łosiu, bardzo dobra i pięknie wydana pozycja.