Liczba postów: 1,501
Liczba wątków: 42
(28-01-2023, 12:29)Andrzej Px48 napisał(a): Pokład musi być mokry no i załogi w sztormiakach brakuje.
Wszystko powoli zajmuje swoje miejsce, tworzy się...
bartnik: Z olinowaniem czekam do ostatniej chwili, przy moim szczęściu to bym piętnaście razy pozrywał pajęczyny swoimi niekontrolowanymi zrywami rąk.
Lukee: "te białe na pokładzie" to chyba chodzi Ci o połyskujące srebrne drobinki w skrzyniach - takie rybie pozostałości sobie wymyśliłem.
Liczba postów: 2,088
Liczba wątków: 37
No dobrze - pozostałości ok. - ale dalej pytam się co to za materiał? Bo na początku myślałem, że to ma być imitacja spienionej wody na pokładzie...
(05-02-2023, 07:14)Lukee napisał(a): No dobrze - pozostałości ok. - ale dalej pytam się co to za materiał? Bo na początku myślałem, że to ma być imitacja spienionej wody na pokładzie...
suche pigmenty Tamiya wtarte w skrzynki na pokładzie, z tego co pamiętam to właśnie kolor Silver użyłem.
Liczba postów: 571
Liczba wątków: 27
Super  Mam nadzieję, że niedługo go zobaczę na żywo.
Na warsztacie: HMCS Agassiz
Ukończone: HMS Rodney, HMAS Sydney, Wnimatielnyj, U-253 i U-617, HMS Conflict, HMCS Waskesiu, HMS Campbeltown, HMS Dreadnought, HMS Boxer, ORP Dragon, HMS Onslow, ORP Piorun, HMS Matabele, HMT Coldstreamer, ORP Jaskółka, Chi-he, JAS 39 Gripen, ORP Błyskawica
Liczba postów: 2,088
Liczba wątków: 37
Pięknie!
Woda wyszła idealnie.
Tylko... Tylko pokład trochę za suchy na te warunki... Sam pokazałeś, jak woda wlewa się przez nadburcie (efekt nota bene super) więc powinna hulać po deskach pokładu. Wiem, próbowałeś i domyślam się, że to trudne. Łatwo jest marudzić jak się samemu nic nie robi... Więc nie przejmuj się zbytnio moim niewyparzonym ozorem...
A sama scenka z modelem to cud miód i orzeszki...
Pozdrawiam
Liczba postów: 1,758
Liczba wątków: 60
Lukee - nie marudź. Jest naprawdę super. ja bym tak nie umiał.
(12-02-2023, 10:19)Lukee napisał(a): Tylko... Tylko pokład trochę za suchy na te warunki... Sam pokazałeś, jak woda wlewa się przez nadburcie (efekt nota bene super) więc powinna hulać po deskach pokładu. Wiem, próbowałeś i domyślam się, że to trudne.
Powiem szczerze, że bałem się przesadzić z ilością wody na całym pokładzie. Może tego nie widać na zdjęciach, ale pokład od dziobu do nadbudówki jest zalany wodą na całej powierzchni. Samo nałożenie kilku kolejnych kropli nie stanowi problemu, to akurat nawet na ukończonym modelu jest dość proste, ale tu potrzeba siły do przełamania mojej bariery w głowie.
Liczba postów: 855
Liczba wątków: 36
Bardzo klimatyczna scenka. Aż się czuje pod nogami chybotliwy pokład i zapach morskiej wody i świeżo wyciągniętej ryby.
Wyrazy uznania i podziwu!
A tymczasem pod pokładem...
Liczba postów: 1,875
Liczba wątków: 12
Mega, wyszło bardzo plastycznie, grabki: ]
Liczba postów: 1,350
Liczba wątków: 25
Fantastyczne!
Można Cię już ogłosić Mistrzem Dioram morskich.
Ogromne gratulacje Tomku za pomysł i realizację.
Pozdrawiam Wszystkich
Winek (WiesławK)
Liczba postów: 1,796
Liczba wątków: 33
Trochę bym dziób podretuszował... ;-)
O wodzie gadaliśmy w Osowej.
Genialny model i scenka! Gratulacje!
"Duma mnie rozpiera jak groch jelita frontowego oficera"
Dzięki wszystkim za miłe słowa!
Hastur: obejrzawszy filmik stwierdzam, że ja bym tam opatulony folią bąbelkową i w kasku tylko chodził  ) i z pustym wiaderkiem przy sobie
Liczba postów: 488
Liczba wątków: 14
Piknie Panocku  Aż chce się wziąć ręcznik  Bardzo realistyczne
Liczba postów: 1,592
Liczba wątków: 41
Bio: ???
Fajno to, podoba mi się, gratulacje!
|