Liczba postów: 252
Liczba wątków: 7
Liczba postów: 1,502
Liczba wątków: 42
No gdzie tam Polacy, Angus i Finlay też potrafią coś zepsuć, doceniajmy inne nacje..
Liczba postów: 1,798
Liczba wątków: 33
Ostatnie zdjęcie jest rewelacyjne! Brawo!
"Duma mnie rozpiera jak groch jelita frontowego oficera"
Liczba postów: 2,094
Liczba wątków: 37
Hmmm... Ale lewarka nie widzę, jest? Bo jak nie ma to się nie liczy!
Liczba postów: 1,876
Liczba wątków: 12
mega, i te jeszcze super klimatyczne zdjęcia. ROBI to robotę: ]
Liczba postów: 1,355
Liczba wątków: 26
Twoje modele już znamy, powinieneś jeszcze założyć modelarskie studio fotograficzne.
Muszę sobie zarezerwować czas u Ciebie.
Pogadamy podczas spotkania.
Pozdrawiam Wszystkich
Winek (WiesławK)
Liczba postów: 2,094
Liczba wątków: 37
A dlaczego masz przepraszać??!! Zdjęć stanowczo za mało! Nie dość, że dioramka wspaniała to jeszcze kupa świetnych zdjęć! Oglądałem z prawdziwą przyjemnością. A przez to, że trochę ciemne to można poczuć prawdziwy szkocki, morski klimat. Aż się prosi o wstąpienie do sklepiku i zakup buteleczki
Pasterz! Daj no jeszcze na niego zbliżenie bo wygląda tajemniczo  . No i co w końcu z tym lewarkiem? Jest czy go nie ma?  A kuter to chyba zaliczył gonga - na pewno w tę jednogroszówkę! Za szybko płynął i nie wyhamował. Ale skoro tak szybko płynął to czemu nie ma kilwatera?  To chyba jedyny zgrzycik w tej pracy...
Gratuluję wspaniałej pracy i mam nadzieję obejrzeć ją na tegorocznym Paprykarzu.
Pozdrawiam
Liczba postów: 204
Liczba wątków: 8
Gratuluję ukończenia świetnej dioramki, chciałoby się ją oglądać na żywo popijając szlachetny trunek w niej produkowany.
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 2
To chyba Twoja najciekawsza opowiastka modelarska z gatunku wody i infrastruktury portowej (tu ze smaczkiem trunku  . Do tego bardzo przyjemnie dla oka, sfotografowana na tle wzgórz; to na prawdę robi autentyczne wrażenie. Już nie mogę się doczekać obejrzenia.
Liczba postów: 798
Liczba wątków: 41
Komu by się chciało podziwiać krajobraz w taką mglistą w tle , deszczową, barową pogodę.
Jedna beczka na towarzystwo wystarczy żeby siedzieć i siedzieć i delektować się jej zawartością  ale przede wszystkim podziwiać pomysł i kunszt wykonania. Super.
W galerii:
Wellington, Ki-51, MiG-3, Jak-12M, Ił-4, Jak-12A, P-47M, Fw 190D-9, Ki-61, Pe-2, Turbolet, P51-D "Margaret", P51-D "Ridge", B-17G, Lysander, Ju-88, Fw-190 A4, Tempest, Tomahawk, Orlik, Bryza, Liberator, An-2, Halifax, Lancaster..., Piper.
galeon Revenge.
Liczba postów: 1,876
Liczba wątków: 12
Aż zabawnym jest, ile w takich opracowaniach, to swoboda artystyczna, że tak to napiszę. Bo to co robisz, to nie jest wyklepanie czołgu czy okrętu z wycinanki. Tylko znacznie, znacznie więcej , o ile sam model uważam, za średnio atrakcyjny, to Twoje wykonanie jest po prostu obłędne, dioramka, jak i prezentacja wyszły fenomenalnie. Mega i zazdro mocno, wizji i wyobraźni. Rozumiem że widzimy się niebawem w Redzie, czy może będzie jakieś przedpremierowe wystąpienie? hehehehe pozdr : ]
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 4
Dioram przepiękna. Twórcze wykorzystanie elementów wycinanek genialne. A dodane tło stwarza 100 % realizm.
Brawo MISTRZU!
Liczba postów: 897
Liczba wątków: 11
Ale te Twoje dioramy są piękne i klimatyczne. I jednocześnie tak bardzo realistyczne. Jesteś mistrzem.
Wielkie brawa!
Liczba postów: 613
Liczba wątków: 60
Dawno już postawiłeś sobie wysoko poprzeczkę i poniżej tego poziomu nie schodzisz. Oglądanie Twoich relacji a potem galerii to czysta przyjemność. Wielkie gratulacje.
Słodzicie Pany a ja za dużo cukru to nie mogę, lekarz zabronił, ale na forum raczej nie zagląda  Dzięki.
Lukee, ten kuter miał podczas ostatniego tygodnia dwa razy złamany maszt i kompletnie zerwaną jedną sieć na skutek mojej niezdarności więc finalnie i tak nie jest źle
Zaczynając tę dioramę nie miałem końcowej wizji, ona dojrzewała powoli i koniec końców zaowocowało to tym, że mam kawałek Szkocji na chacie, jest zadowolenie.
Pisałem już przy którejś z poprzednich dioram, że dla mnie ukończenie modelu to jest jakby połowa drogi, ta druga, dająca tyle samo radości co klejenie to dzień z aparatem wokół ukończonego modelu a później wyciąganie co lepszych kadrów z szerszych ujęć.
Wychodzę z założenia, że jak spędziłem z modelem rok lub więcej, jednocześnie dzieląc się z Wami postępami w relacji i korzystając z Waszych wskazówek i komentarzy to należy się Wam i modelowi porządna, dopieszczona galeria, i tego będę się trzymał.
Dla zobrazowania mojej ostatniej soboty szybki rzut oka na backtage.
Liczba postów: 1,209
Liczba wątków: 47
Zdjęcia robią robotę
Większość modeli wole oglądać na żywo, ale przy Twoich dioramach widzianych przez obiektyw można się przenieść w czasie i poczuć klimat, a w tym przypadku nawet zapach tworzonych tam specyfików
Brawo
Zwodowany:
USS Gambier Bay, USS Heermann, USS San Francisco, USS Oklahoma, USS England, USS Erie, USS Aaron Ward
IJN I-176, IJN I-19, IJN Suzuya, IJN Shimakaze
DKM Hela, U-47
RM Leone Pancaldo
ORP Wicher, ORP Orzeł
Bitwa pod Cuszimą: Tsushima, Kagero
W budowie: IJN Nagato, IJN Taiho, De Ruyter, i wiele innych
Bitwa pod Cuszimą : Aurora, Groznyj
Schwimmdock + SMS Undine
U-booty typu VII
Liczba postów: 1,355
Liczba wątków: 26
Cześć Tomku!
Nie tylko powitalne "cześć" ale pochwalne "CZEŚĆ!"
Ale się zgraliśmy - ja wczoraj wieczorem skończyłem swój model.
Teraz będę czekał na Twoją chwilę wolnego czasu.
O Twojej dioramce już wiele napisano, sam też wtrącałem swoje trzy grosze.
Masz nietuzinkowe, wybitne pomysły, które w połączeniu z perfekcyjnym wykonaniem dają niesamowite wrażenia podczas oglądania równie wspaniałych galerii. Radość dla oczu i dla serca ze znajomości z takim modelarskim talentem.
Powodzenia w kolejnych projektach!
Pozdrawiam Wszystkich
Winek (WiesławK)
Liczba postów: 856
Liczba wątków: 36
Yogi, diorama przepiękna! Wyrazy uznania!
Wspaniale się prezentują stateczki, skały i woda. Tajemniczy pasterz owiec, niczym Van Helsing 
Dodatkowo fotografia na tle szkockich gór i zatoki daje kapitalne złudzenie głębi i dopełnia całość.
W Redzie to nie tylko obejrzymy tę whisky ale chyba i trochę zdegustujemy.
Liczba postów: 1,925
Liczba wątków: 53
Yogi, nikt Ci tu nie słodzi....
Podglądałem Twą relację od początku i w pewnym momencie sam się przestraszyłem czy aby nie wywołałem wilka z lasu i tych szybek w autach nie powycinasz 
Dioramka jest prześwietna więc się nie dziw zachwytom... Odwaliłeś kawał rzetelnej roboty  i nie ma się co okłamywać... Na polskiej scenie kartonowej jesteś posiadaczem "Złotego Kibla spłukiwanego łzami zazdrośników" w tej branży 
Krótko mówiąc: Jestem pod wrażeniem 
Pozdr.
Liczba postów: 5,437
Liczba wątków: 125
Patrzeć, podziwiać i wciąż nowe szczegóły odkrywać... Tomku! Twoja inwencja twórcza zdawa sie nie mieć granic! NIESAMOWITE.
GRATULACJE to za mało...
" Lenistwo jest rękojmią zdrowia "
Liczba postów: 866
Liczba wątków: 47
Fajnee!
Gratuluję. Dobra robota.
Liczba postów: 845
Liczba wątków: 10
Kawał dobrej roboty.
Bardzo klimatyczna diorama, gratulacje!!!
Chuck Norris potrafi okopać się w wodzie...
Liczba postów: 699
Liczba wątków: 21
Nietuzinkowe, piękne, klimatyczne.
Gratuluję
Pozdrawiam
QŃ
Liczba postów: 1,798
Liczba wątków: 33
Mistrzostwo!
Bardzo ładne jest to, co tu pokazałeś!
"Duma mnie rozpiera jak groch jelita frontowego oficera"
|