Forum używa ciasteczek
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mały (DUŻY) Modelarz podbija Świat
Witam,
Przeglądam wątek
/Relacje z budowy - Building time disscusion » N.A.B-25 D Mitchel (Mk II) MM/ autorstwa Bartek Czerwony i co widzę link do relacji Małego Modelarza,
http://www.papermodelers.com/forum/old-t...chell.html
niby nic a jednak, bo relacja prowadzona jest przez "Gościa" z Meksyku. Ha to ci niespodzianka Confusedhock:
Co by nie mówić o jakości Małych Modelarzy, zarówno współczesnych jak i tych z przed lat, to chwała im za propagowanie modelarstwa kartonowego na całym Świecie!. Szczególnie dlatego, że znaczna część wydanych wycinanek dotyczy polskich produkcji, czy konstrukcji w polskich barwach jak to ma miejsce w przypadku w.w. B-25. I tak oto meksykanin ma na półce model z biało-czerwoną szachownicą, prawda, że pięknie?
Przejrzałem pobieżnie tą relację i nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy do czasu...

Pierwszy wątek:
"The B-25 from Maly is from the 205 Polish Bomber Squadron "Land of Greater Poland" (Polish: 305 Dywizjon Bombowy "Ziemi Wielkopolskiej im. Marszalka Józefa Pilsudskiego") was a Polish World War II bomber unit. (...)"
Czy to nie piekne jak Obywatel Meksyku propaguję Polską historię.

wątek 2-gi:
"There has to be a bonus for translating Polish via Spanish to English..."
Jak widać bariery językowe nikomu już nie straszne, pasja sklejania złamie wszystkie przeszkody.

wątek 3-ci - Polskie sławy: :mrgreen:
- "(...) Any idea if our "friend" Bogdan Wasniak designed this, or is there a chance it will be a good design! (...)"
- "(...)Ehm...
He did design this one as well...........
Hopefully Milenio can overcome all the shortcomings and be able to built this beautiful plane without any major hickups. (...)"

- "(...) I'm starting to wonder if Bohdan just doesn't like jets (...)"

Wątek trzeci pozostawiam bez komentarza :lol: :lol: :lol:
Naprawdę jest co poczytać .... fajna relacja

Reasumując: Panowie Wydawcy Propagujcie Polską Historie i Polskie Konstrukcje!
Pozdrawiam Paweł.
Odpowiedz
heh, zarejestrowałem sie na tamtym forum żeby miec dostęp do kilku darmowych modeli i własnie to mnie zaskoczyło - naprawdę gigantyczna ilość modeli tam klejonych to własnie polskie wydawnictwa. I bardzo dobrze !

Szkoda tylko może być z jednej strony, tyle egzemplarzy wyfruwa z Polski...

Ale śmieszy mnie też to, że często Amerykanie kleją swoje konstrukcje wydane w polskich wydawnictwach :mrgreen:
Odpowiedz
Wejdźcie sobie TUTAJ.
Na papermodelers odpalili sobie takie coś jak Mały Modelarz Contest. To mi sie podoba ponieważ dzięki temu jeszcze bardziej propagują naszego Małego (Dużego) Modelarza.

Dodając za Raven'em Więcej polskich konstrukcji na rynku.
W stoczni:  Königsberg.
W oczekiwaniu Richelieu, Bismarck, Hood, PT 109 (reaktywacja) , ORP Orzeł, Sea King, USS Saratoga, USS California i Halifax (ciekawe jaka kolejność)
Odpowiedz
Cytat:Ale śmieszy mnie też to, że często Amerykanie kleją swoje konstrukcje wydane w polskich wydawnictwach :mrgreen:

Tylko ciekawe czy w ameryce w ogóle wiedzą , że to ich konstrukcje Smile ...
"W czwartym dniu święta pewien żołnierz obnażył i wystawił do ludu wstydliwą część ciała. Ten postępek niezmiernie wzburzył patrzących, gdyż jak mówili nie ich zelżono w ten sposób,lecz znieważono samego Boga. Zuchwalsi z nich obrzucili obelgami samego Kumanusa (...) Kumanus wielce oburzył się (...) i wezwał ich aby poniechali dążeń (...) Ponieważ go nie usłuchano (...),kazał wysłać całe wojsko z bonią w ręku" - Iosephus Flavius
Odpowiedz
Na tym forum są relacja z budowy modeli z innych polskich wydawnictw, warto poprzeglądać
Odpowiedz