23-02-2025, 07:53
Coś zaczyna z tego konkretnie powstawać
[R]The Czołżek... Czyli: Jak wykuwała się stal...
|
23-02-2025, 09:07
Piterku, jak już zrobię zawieszenie, cała reszta to będzie kosmetyka ;P
03-03-2025, 10:43
Dobry wieczór.
Dość lenistwa, czas na coś czego się obawiałem najbardziej - koła napinające do C2p... Przeglądając możliwe dostępne relacje/ galerie zauważyłem że nikt do tej pory nie zrobił ich poprawnie a o późnej wersji to już w ogóle można pomarzyć... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I wszystkie razem, starego typu i późne: ![]() Zacząłem też budowę szyn do C2p: ![]() I to tyle. Pozdrawiam
Dzień dobry.
Ślusarze Jarosławskiej Fabryki Traktorów wykonali kawał rzetelnej roboty: Narychtowali elementy układu napinającego dla zawieszenia TK-S: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozpoczęły się też prace nad kołami napinającymi TK/TK-S: ![]() ![]() ![]() Roboty od groma, efektów niewiele... Noo ale jak już wspominałem, ciekawie będzie gdy już będę miał podzespoły skompletowane i zacznie się montaż... Pozdrawiam
12-03-2025, 07:52
Podziwiam Cię za cierpliwość ale i precyzje jaką zachowujesz w tym kartonowym kamieniołomie.
13-03-2025, 09:36
Ino mutry zablinduj co by nie ryksztosowały...
![]()
Czołem wiara.
Kółka napinające podzieliłem sobie na dwa etapy: W pierwszym zrobiłem obręcze a następnie będą piasty, szprychy etc.... Ale po kolei: Jak zrobiłem obręcze to na jednym obrazku Wam pokażę cały proces krok po kroku: ![]() W praktyce nie wyglądało to już tak ładnie i przejrzyście: ![]() ![]() ![]() Jak widać, piasty a w sumie to ich połówki porobiłem w tzw: międzyczasie... ![]() Tu już należało by przejść do etapu drugiego, który wygląda m/w tak: ![]() W tym miejscu nastąpiła zmiana koncepcji i szprychy będą wyglądały nieco inaczej. A jak? Tego, drogie dzieci, dowiecie się w następnym odcinku.... Pozdrawiam P.S. Piterku: Cóż... wiedziałem w co się pakuję ![]() Łukasz: Dobra ![]()
19-03-2025, 09:14
Podglądam z zaciekawieniem i chylę czoło przed autorem. Widząc w jakie detale wchodzisz mniemam że masz dostep do dobrej dokumentacji.
Kościół winien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród winien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec praw Kościoła. Żadna religia nie może im przeczyć, odwołując się do prawa boskiego, przeciwnie, każda religia powinna być posłuszna prawom ustanowionym przez naród.
Tadeusz Kościuszko (1746?1817) generał, bohater Stanów Zjednoczonych
19-03-2025, 11:13
Tak, mam masę zdjęć z odbudowy naszego muzealnego TK-S oraz sporo innych materiałów.
Bez dobrych kwitów nie porwał bym się na to, choć nadal zbieram materiały i jeszcze trochę brakuje jak chociażby armaty 47mm i jej mocowania do TK-D ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|