Liczba postów: 116
Liczba wątków: 19
15-09-2023, 08:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2023, 04:49 przez PanzerHobbyArt.)
Serdecznie zapraszam na kolejną XXIII edycję Osowskich Spotkań Modelarzy.
Rozpoczynamy już w piątek 10.11.2023 spotkaniem organizacyjnym, wystawa w dniach 11-12.11 w godzinach 9.30-15.30, a jeśli będą chętni dłużej.
Po wystawie zapraszam oczywiście na ognisko lub do pizzerii na chwilę szaleństwa.
W sobotę planuje wycieczkę do Muzeum Pancernego w Kłaninie i oglądanie nowego eksponatu, czołgu średniego Panther.
Zapraszam i będę wdzięczny za wcześniejsze, nadal niezobowiązujące zgłoszenia.
Liczba postów: 570
Liczba wątków: 17
Yes,yes,yes,
USN W NATARCIU
Liczba postów: 1,178
Liczba wątków: 22
Bardzo oczekiwana przez wielu modelarzy (i nie tylko!) informacja.
Ze swojej strony obiecuję powiadomić indywidualnie o tegorocznej imprezie wszystkich, którzy pojawiali się na poprzednich spotkaniach, a nie śledzą takich wiadomości i pozostawili mi kontakty.
Jest spore grono modelarzy nieobecnych na Forach czy na FB, budujących w zaciszu swoich mieszkań przeróżne modele, a którzy mam nadzieję odpowiedzą na zaproszenie i przybędą na spotkanie.
Apeluję także do Kolegów z Forum aby również zaprosili swoich znajomych i wszystkich nieśmiałych interesujących się naszym hobby, aby pochwalili się swoim modelarstwem.
Do zobaczenia!
Pozdrawiam Wszystkich
Winek (WiesławK)
Liczba postów: 1,795
Liczba wątków: 25
Super informacja. Delegacja z Warszawy jak zwykle zamelduje się.
Piotrze, w tytule proponuję poprawić rok. 2022 już był
Trzy pierścienie dla królów elfów...
Liczba postów: 1,178
Liczba wątków: 22
Zgodnie z obietnicą wysłałem dodatkowe, indywidualne 23 SMS-y z zaproszeniem na Spotkania.
Kilka pozytywnych odpowiedzi już otrzymałem. Nie tylko jako wizyty ale również z eksponatami.
I bardzo fajnie!
Przy okazji chciałbym Szanowne grono Kolegów poinformować, że podczas tegorocznej edycji TRÓJMIEJSKI PIKNIK MODELARSKI będzie celebrował 10-tą rocznicę swojego powstania/zawiązania/stowarzyszenia (obojętne jak to nazwać)
Jedną z atrakcji zaplanowanych przez TPM na sobotę będzie okolicznościowy tort, na degustację którego serdecznie zapraszamy w samo południe.
Nad innymi "atrakcjami" jeszcze myślimy. Jak z tego myślenia coś wyjdzie będziemy Kolegów informować.
Do zobaczenia!
Pozdrawiam Wszystkich
Winek (WiesławK)
(26-09-2023, 01:39)Winek napisał(a): Zgodnie z obietnicą wysłałem dodatkowe, indywidualne 23 SMS-y z zaproszeniem na Spotkania.
Kilka pozytywnych odpowiedzi już otrzymałem. Nie tylko jako wizyty ale również z eksponatami.
I bardzo fajnie!
Przy okazji chciałbym Szanowne grono Kolegów poinformować, że podczas tegorocznej edycji TRÓJMIEJSKI PIKNIK MODELARSKI będzie celebrował 10-tą rocznicę swojego powstania/zawiązania/stowarzyszenia (obojętne jak to nazwać)
Jedną z atrakcji zaplanowanych przez TPM na sobotę będzie okolicznościowy tort, na degustację którego serdecznie zapraszamy w samo południe.
Nad innymi "atrakcjami" jeszcze myślimy. Jak z tego myślenia coś wyjdzie będziemy Kolegów informować.
Do zobaczenia!
Czy Stachu wyskoczy z tortu?
Liczba postów: 570
Liczba wątków: 17
Czy mogę dodać ogloszenie u mnie na grupie o okrętach?
PZDR
USN W NATARCIU
Oczywiście tak, zapraszamy!
Liczba postów: 1,143
Liczba wątków: 44
(26-09-2023, 01:39)Winek napisał(a): Zgodnie z obietnicą wysłałem dodatkowe, indywidualne 23 SMS-y z zaproszeniem na Spotkania.
I bardzo fajnie!
Do zobaczenia!
Witam.
Takie Święto, nie może się odbyć bez okolicznościowego plakatu, który uświetni wystrój sali z modelami, a 10 rocznica TPM będzie okazją do cofnięcia się w czasie, i z tej okazji pojawią się nasze "zakurzone" cuda z kartonu  .
Więcej informacji wkrótce.
Ps. Prezenty mile widziane
Zwodowany:
USS Gambier Bay, USS Heermann, USS San Francisco, USS Oklahoma, USS England, USS Erie, USS Aaron Ward
IJN I-176, IJN I-19, IJN Suzuya, IJN Shimakaze
DKM Hela, U-47
RM Leone Pancaldo
ORP Wicher, ORP Orzeł
Bitwa pod Cuszimą: Tsushima, Kagero
W budowie: IJN Nagato, IJN Taiho, De Ruyter, i wiele innych
Bitwa pod Cuszimą : Aurora, Groznyj
02-10-2023, 12:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2023, 12:57 przez radzias.)
Witam.
Miło mi poinformować, że podczas Osowskich Spotkań Modelarskich, odbędzie się wystawa modeli wydawnictwa Fantom Model.
Będą wszystkie wydane okręty - pięć zbudowanych przez TPM, a szósty, świeżo wydany ( w formie kolorowej surówki ),przywiezie osobiście sam projektant i wydawca w jednej osobie Artur Żurański. A skoro będzie Artur, to będzie można polować na autografy
Oczywiście oprócz modeli zbudowanych, będą też wszystkie w formie 2d do pomacania
Ps. Część modeli będzie w skali 1:200, a część w 1:300.
Zapraszam.
Zwodowany:
USS Gambier Bay, USS Heermann, USS San Francisco, USS Oklahoma, USS England, USS Erie, USS Aaron Ward
DKM Hela, U-47
RM Leone Pancaldo
ORP Wicher, ORP Orzeł
Liczba postów: 1,574
Liczba wątków: 9
Powiadasz 5 zbudowanych: ], hehehehe. też trzymam kciuki: ]
Tak poza, zaaajefajna inicjatywa, mam nadzieje, że te w 2d nie tylko pomacać, ale i przytulić w rozliczeniu na PLNy.
Liczba postów: 1,383
Liczba wątków: 40
(02-10-2023, 12:44)Karas napisał(a): Powiadasz 5 zbudowanych: ], hehehehe. też trzymam kciuki: ]
Tak poza, zaaajefajna inicjatywa, mam nadzieje, że te w 2d nie tylko pomacać, ale i przytulić w rozliczeniu na PLNy.
Michał, Ty nie trzymaj kciuków tylko działaj, będziemy dopingować
Cieszę się, że powyższa inicjatywa się zmaterializuje i będzie można pooglądać bardzo ciekawą kolekcję Wydawnictwa.
Liczba postów: 654
Liczba wątków: 130
Witam a kadłuby HMS Repulse i Malaya w skali 1:300 mogą być?
Zwodowany:
DKM Hela, U-47
RM Leone Pancaldo
ORP Wicher, ORP Orzeł
Liczba postów: 5,362
Liczba wątków: 124
Jeżeli dożyję będę w miarę sprawny - przyjadę. Z modelikami.
" Lenistwo jest rękojmią zdrowia "
|